Vestergaard og Werder Bremen på redningskurs i Tyskland

30/01/2016

Flere danske fodboldspillere har i øjeblikket alvorlige problemer i bunden af den tyske Bundesliga.

Jannik Vestergaard og Werder Bremen gør dog et ihærdigt forsøg på at slippe fri af dyndet.

Lørdag lykkedes det nordtyskerne at få 3-3 efter et comeback på hjemmebane mod Hertha Berlin. Pointdelingen kommer blot en uge efter, at Werder Bremen slog Schalke 04 på udebane.

Den danske midterforsvarer havde svært ved at stille noget op, da Hertha før pausen bragte sig i front med både 1-0 og 2-0. Først på et langskud fra tjekkiske Vladimir Darida og senere på Marvin Plattenhardts frispark.

Efter en 1-2-reducering fra Fin Bartels troede mange sikkert, at Salomon Kalou afgjorde kampen, da han 20 minutter før slutfløjt gjorde det til 3-1 til gæsterne.

Men på blot fem minutter fik Werder Bremen udlignet. Først på et straffespark af Claudio Pizarro, inden Santiago Garcia kort efter udlignede til 3-3.

I overtiden var værternes Fin Bartels tæt på at sikre Werder Bremen en sensationel sejr på et hovedstød, men Hertha-keeper Rune Jarstein fik reddet.

Med fire point i de to første kampe i 2016 rykker Werder Bremen op på ligaens 15.-plads lige over nedrykningspladserne.

I en anden kamp fik den tidligere FC Nordsjælland-angriber Uffe Bech de sidste 25 minutter på banen, da ligaens bundprop Hannover 96 på udebane tabte 0-3 til Bayer Leverkusen. Gæsterne var uden den skadede Leon Andreasen i truppen.

I Schalkes udekamp mod Darmstadt måtte Pierre-Emile Højbjerg se det meste fra bænken.

Den 20-årige dansker fik de sidste små ti minutter på banen i Schalkes sikre 2-0-sejr. Højbjerg fik en god chance i slutfasen, men skød over mål.

I toppen af rækken rykkede Borussia Dortmund en anelse tættere på førerholdet Bayern München.

Dortmund slog på hjemmebane Ingolstadt med 2-0. Holdet er fem point efter Bayern München, der søndag skal i aktion mod Hoffenheim.