Vestjylland: Nye køreplaner og gratis internet - se ændringerne her

Midttrafik indfører 6. januar nye køreplaner på en række ruter.

På nogle strækninger sker der større ændringer, og på andre er der kun små eller ingen ændringer. Enkelte ruter køres af nye busselskaber fra 6. januar.

Kunder mellem Holstebro og Struer og kunder mellem Struer og Lemvig skal være opmærksomme på, at rute 23 Holstebro – Struer - Lemvig deles op i to ruter: 23 Holstebro - Struer og 33 Struer – Lemvig.

Især kørslen mellem Holstebro og Struer er ændret. Da strækningen også betjenes af tog, er der fremover færre afgange på rute 23.

Rute 33 kører fremover imellem Struer og Lemvig. Der er lidt færre ture.

Også på rute 952X Ringkøbing – Herning – Silkeborg - Aarhus sker der ændringer. Der kommer til at køre flere X Busser, så i myldretiden er der nye ture mellem Ringkøbing og Herning.

De nye X Bus afgange er attraktive for pendlere og kunne være en mulighed for, at flere af de som selv kører bil på strækningen, fremover vil benytte bussen. Der er gratis internet forbindelse på rute 15 Herning - Ringkøbing, rute 77 og Herning - Silkeborg og på rute 952X.

På følgende ruter sker der ændringer 6. januar:

11 Herning-Arnborg-Skarrild-Karstoft
Ingen køreplanmæssige ændringer. Ruten køres af Herning Turisttrafik.

15 Herning-Videbæk-Ringkøbing
Som følge af ændrede tider på rute 952X Ringkøbing – Herning – Silkeborg - Aarhus er tiderne på rute 15 også justeret. I myldretiden er der stort set ½ timedrift med rute 15 og 952X mellem Herning og Ringkøbing. For uddannelsessøgende der skal køre hjem er der to ture på rute 15 mellem Herning og Brejning rundkørslen. Der er ingen ændringer i weekendkørslen. Herning Turisttrafik er nyt busselskab på ruten.

19 Herning-Hammerum-Fasterholt
Ingen køreplanmæssige ændringer. Ruten køres af Herning Turisttrafik.

21 Holstebro-Sørvad-Vildbjerg
Ingen køreplanmæssige ændringer. Ruten køres af Silkebus.

23 Holstebro – Struer
På grund af få kunder på strækningen er der mindre kørsel. Der er tilrettelagt kørsel for uddannelsessøgende. For øvrige forbindelser henvises til tog.

24 Holstebro-Linde-Lemvig
Fra Holstebro er der indsat en ekstra morgenafgang mod Lemvig og en formiddagsafgang er nedlagt. Fra Lemvig er en morgentur nedlagt. Herudover er tiderne justeret.

29 Holstebro-Feldborg-Karup Lufthavn
Justering af tiderne. Ruten køres af Silkebus.

33 Struer-Lemvig
Tidligere rute 23. Betjener fremover strækningen Struer – Lemvig. Der er enkelte reduktioner på ruten og justeringer af tiderne.

69 Skjern – Tarm – Nr. Nebel
Ruten er reduceret fra 12 ture i hver retning til 9 ture i hver retning. Morgenturen til Skjern med ank. kl. 6.40 udgår. Derudover er en formiddagstur samt den sidste afgang fra Skjern kl. 18.45 nedlagt. Weekendkørslen er justeret, så den passer med tog til/fra Skjern og Holstebro, samt tog til/fra Nr. Nebel.

77 Herning-Ikast-Silkeborg
Ruten forlænges til/fra Silkeborg. Rute 952X betjener ikke længere Pårup, dog med undtagelse af en tur om morgenen. På hverdage er der 6 ture Herning - Silkeborg og retur. Herudover er der 5 ture, som kun kører Herning - Ikast/Bording/Pårup. Sidste afgang fra Herning er kl. 18.10 og fra Silkeborg er kl. 17.45. For yderligere forbindelser mellem Herning og Ikast henvises til rute 116 HerningIkast-Horsens, 952X og tog. Afgangstiderne for rute 77 ligger forskudt for afgangstiderne på rute 116. På lørdage og søn- og helligdage er der 3 ture Herning-Silkeborg og retur. Herudover er der to ture, som kører til/fra Ikast og Pårup. Herning Turisttrafik er nyt busselskab på ruten.

489 Lemvig-Thyborøn (bus)
Afgang fra Lemvig kl. 15.35 er ændret til 15.45. Der er forbindelse med rute 24 fra Holstebro.

928 X Lemvig-Struer-Holstebro
Mindre justering af tiderne.

952 X Ringkøbing-Herning-Silkeborg-Aarhus
På hverdage generelle udvidelser på hele strækningen Ringkøbing - Aarhus. På nogle afgange skal rute 913X benyttes mellem Aarhus og Silkeborg. Det vil sige, at der i Silkeborg er busskift for gennemrejsende kunder. Enkelte ture kører kun mellem Herning og Aarhus. Der kan på nogle af disse afgange opnås forbindelse til/fra Ringkøbing ved at benytte rute 15. Det er primært morgen og eftermiddag, der er udvidelser. Ny afgang fra Ringkøbing til Silkeborg kl. 7.00 og ny afgang fra Silkeborg til Ringkøbing kl. 15.00. Disse afgange rammer Herning henholdsvis kl. 7.51 og kl. 15.41. Det er attraktive tidspunkter for pendlere. Der er også en ny afgang fra Aarhus til Silkeborg kl. 17.15.

Rute 952X kører på den nye motorvejsstrækning mellem Ikast og Silkeborg.
Køretiden mellem Herning og Silkeborg er nedsat med 4 minutter. Pårup bliver, med undtagelse af en tur, fremover ikke betjent af rute 952X. Kunder mellem Pårup og Silkeborg henvises fremover til rute 77 Herning – Bording - Silkeborg. Herning Turisttrafik er nyt busselskab på ruten.

958 X Ringkøbing-Hvide Sande
Ny X busrute mellem Ringkøbing og Hvide Sande. Erstatter den kørsel, som rute 952X tidligere har kørt mellem Ringkøbing og Hvide Sande. På fredage ny afgang fra Ringkøbing kl. 16.35 og fra Hvide Sande kl. 17.10. Nuværende afgang kl. 22.10 sker med rute 580. Ruten køres af Herning Turisttrafik.

 

Dagens Gossip