Vestlige ledere fordømmer drab på israelske teenagere

Både Frankrigs præsident, François Hollande, og Storbritanniens premierminister, David Cameron, fordømmer drabet på de tre israelske studerende, hvis lig mandag blev fundet i Halhul i nærheden af Hebron på den besatte Vestbred.

Hamas advarer Israel mod at åbne "helvedes porte".

Frankrigs præsident, Hollande, fordømmer de kujonagtige drab på Eyal Ifrach, Naftali Frankel og Gilad Shaer og udtrykker sin dybeste medfølelse med deres familier og de israelske myndigheder, hedder det i en udtalelse fra præsidentens kontor.

- Det er en rystende og utilgivelig terrorhandling, der er begået mod de israelske teenagere. Storbritannien vil støtte Israel, når myndighederne i Jerusalem søger at retsforfølge de ansvarlige, siger David Cameron i en erklæring mandag aften.

- I aften går mine tanker og bønner til Gilad, Naftali og Eyals familier. Ingen forældre bør på noget tidspunkt blive udsat for den slags hjerteknusende sorg, tilføjer Cameron.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, lægger heller ikke fingrene imellem. Han gør det klart, at Hamas kommer til at undgælde for at have dræbt de tre teenagere "med koldt blod".

Israel har gentagne gange beskyldt Hamas for at stå bag bortførelsen, mens den islamistiske bevægelse har afvist beskyldningerne.

I stedet advarer Hamas på den anden side Israel, hvis den jødiske stat skulle finde på at straffe Hamas for drabene på de tre teenagere.

- Hvis besættelsesmagten udfører en optrapning eller en krig, så vil de åbne helvedes porte mod sig selv, siger talsmand for Hamas Sami Abu Zuhri til nyhedsbureauet AFP.

De tre studerende forsvandt 12. juni, da de tomlede på den sydlige del af Vestbredden.

Det står ikke klart, hvordan de unge døde, men Israels viceforsvarsminister, Danny Danon, siger, at de var dræbt af hamasterrorister. Samtidig opfordrer han til at gennemføre en militæraktion for at "udrydde" den islamistiske bevægelse.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip