Vestsjælland banker sjællandsk storebror i pokalen

16/11/2014

Superligaspillerne fra FC Vestsjælland kørte nærmest HB Køge fra Danmarks næstbedste fodboldrække ud af banen i søndagens pokalkamp Herfølge. Der var klasseforskel på Superligaen og Nordicbet Ligaen.

FC Vestsjælland vandt 3-0 og er klar til kvartfinalen i DBU-pokalen til foråret.

Michael Christensen bragte FC Vestsjælland foran 1-0 allerede efter seks minutter, og den scoring punkterede måske kampen, før den knapt var kommet i gang.

Jean-Claude Bozga øgede til 2-0 efter 28 minutter, og eftersom HB Køge ikke for alvor var i stand til at true det, der i tidligere tider var en sjællandsk "lillebror" i fodboldmæssig sammenhæng, var der ikke mere spænding om resultatet.

Skulle køgenserne stadig have en snert af tro på, at de kunne vende kampen, blev det lukket efter en flot aflevering fra Rasmus Festersen omtrent 10 minutter før tid.

Festersens tværaflevering åbnede hjemmeholdets defensiv og efterlod en fri Peter Nymann, som blot skulle drible forbi et par forsvarere og målmand Frederik Due inden han sparkede bolden i nettet.

Med sejren er FC Vestsjælland klar til kvartfinalen.

Bortset fra en enkelt pokalkamp i næste uge, bliver de øvrige ottendedelsfinaler spillet i begyndelsen af december.