Vestsjælland-profil: Pokal er godt afbræk fra bundstrid

Spillerunde efter spillerunde har FC Vestsjælland-spillerne i denne sæson svaret på spørgsmål om Superligaens nedrykningskamp, hvor Slagelse-klubben længe har lignet en sikker taber.

Men torsdag handler det om noget helt andet for FC Vestsjælland, der tørner sammen med FC København i sæsonens pokalfinale.

Det er en tiltrængt luftforandring, forsikrer holdets topscorer, Rasmus Festersen.

- Det er et godt afbræk at stå her og snakke om noget andet end nedrykningsstregen, siger Festersen forud for holdets lukkede onsdagstræning i Parken.

- Gennem hele sæsonen har pokalturneringen været et frirum for os. Det er godt at spille for at vinde noget frem for at spille for at undgå noget (nedrykning, red), siger Festersen

Både for ham selv og klubben er der tale om den første pokalfinale, og det er ikke til at sige, om en sådan chance kommer igen.

- Det bliver noget helt særligt at prøve. Noget man sidder i gyngestolen og husker tilbage på om 40 og 50 år.

Og undertippede FC Vestsjælland kommer for at vinde. Det har holdet troen på, selv om ligamødet med FCK i Slagelse sluttede med et nederlag på 0-1 i mandags.

- Når vi spiller bare tre dage senere, kan der sagtens sidde noget i benene fra sidste kamp. Så det bliver meget afgørende, hvem der først får det ud af benene.

- Det handler om at starte kampen godt, vurderer Rasmus Festersen, der er noteret for 10 ligamål i sæsonen.

Torsdagens finale bliver fløjtet i gang klokken 16.

/ritzau/

 

Dagens Gossip