Vettel: Den største grandprix-sejr i karrieren

29/03/2015 16:59

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ferraris Sebastian Vettel var euforisk, efter han søndag fik sin første sejr som Ferrari-kører. Sejren på Sepang-banen i Malaysia var den største i karrieren, siger den tyske racerkører.

Den symboliserer nemlig drømmen om at være som barndomsidolet og landsmanden Michael Schumacher, der også kørte for Ferrari i den mest succesfulde periode af sin Formel 1-karriere.

- Jeg har kørt hele mit liv for Red Bull, og det var unikt at fejre min første sejr på Monza. Denne her sejr er også unik, og måske er den en lille smule bedre, fordi det betyder lidt ekstra.

- Det var min drøm, da jeg voksede op, hvor Michael (Schumacher, red.) var min helt. For alle os - og jeg taler på vegne af alle børn på gokartbanerne i Tyskland - var det ham, vi så op til, siger Vettel.

Tyskeren vandt sit første Formel 1-grandprix i 2008, mens den seneste sejr kom i efteråret 2013, hvor Vettel også kunne fejre sit fjerde verdensmesterskab i træk for Red Bull.

Søndag var Vettel henholdsvis otte og 12 sekunder hurtigere end Mercedes' to favoritkørere, Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

- Jeg var ved at skide i bukserne på de sidste par omgange.

- Det var en helt vild følelse at se ned på teamet, da jeg stod øverst på podiet. Jeg har ikke kun savnet champagnen, jeg har særligt savnet at tage det sidste step op. Det var fedt at være tilbage efter en hård sæson sidste år, siger Vettel.

Sebastian Vettel blev nummer fem i den samlede VM-stilling sidste år. Med søndagens sejr indtager tyskeren en andenplads i den samlede stilling, hvor han er tre point efter Lewis Hamilton.

Vettel skiftede forud for denne sæson Red Bull ud med det røde Ferrari-team.

/ritzau/