Vettel haler ind på Hamilton med sejr i Singapore

Den tidligere verdensmester Sebastian Vettel (Ferrari) vandt søndagens Formel 1-grandprix i Singapore.

Tyskeren førte aftenløbet fra start til slut og tog sin tredje grandprix-sejr i 2015, mens den førende i VM-stillingen, Lewis Hamilton (Mercedes), blev tvunget til at udgå midtvejs i løbet.

Hamilton fastholder dog sin førsteplads i kampen om VM-titlen, selv om holdkammeraten Nico Rosberg og Vettel begynder at ånde briten i nakken.

Weekendens grandprix beviste, at Mercedes ikke længere har de hurtigste biler, så kampen om VM-titlen kan måske nå at genvinde lidt af den spænding, der har været nærmest ikke-eksisterende i halvandet år.

Hamiltons forspring skrumpede ind til 41 point til Rosberg, mens Vettel har 49 point op til den forsvarende mester.

Med seks grandprixer tilbage af sæsonen og 25 point per sejr, så kan der fortsat nå at ske ændringer i toppen.

Sebastian Vettel blev dagen igennem presset af sin tidligere holdkammerat på Red Bull-teamet, Daniel Ricciardo, men verdensmesteren fra 2010 til 2013 virkede i kontrol. Når Ricciardo begyndte at nærme sig, så svarede tyskeren igen med dagens hurtigste omgangstider.

Søndagens grandprix blev endnu en nedtur for McLaren, da både Jenson Button og Fernando Alonso måtte udgå på grund af tekniske problemer.

Sikkerheden viste sig ikke fra den bedste side i Singapore, da en vildfaren tilskuer pludselig gik rundt på banen. Det lykkedes dog at komme væk fra de hurtige biler, da han fandt et hul i et hegn og kravlede tilbage på tribunen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip