Vi cykler til arbejde

I år har Kolding Kommune valgt for første gang at gå ind og blive en aktiv samarbejdskommune med Dansk Cyklist Forbund for 2014 i forbindelse med kampagnen.

For at sætte fokus på kampagnen uddeler Kolding Kommune i morgen mandag klokken 7 morgenbrødsposer ud til de morgenfriske cyklister, som svinger forbi udvalgte kryds. Det sker i samarbejde med den lokale afdeling af Dansk Cyklist Forbund.

- Vi er gået ind i samarbejdet, fordi der er en lang række fordele forbundet med det at cykle. Motion er lig med sundhed, og vi ved at cyklende borgere er sundere og har færre sygedage herunder færre livsstilssygdomme. Desuden er læringen større hos børn, der cykler i skole. De kan nemlig koncentrere sig bedre, siger Gorm Baagøe Andersen, som er projektleder for Kolding Cykelby/Kolding Cykler

- Men vi opsparer faktisk også næsten 2 kilo CO2 ved at cykle til og fra arbejde frem for at køre i bil med 5 km på arbejde.

Cykelby Kolding

- Vi arbejder i det hele taget løbende på at forbedre cyklisternes generelle vilkår herunder de eksisterende cykelfaciliteter i Kolding Kommune. Vi starter i det små og arbejder os opad blandt andet på synligheden ved at indføre en række nye tiltag over for cyklismen, siger Gorm Baagøe Andersen og fortsætter:

- Cykelstinettet bliver udbedret flere steder, og vi ser samtidig på mulighederne for at få cykelpumper, ladestandere for el-cykler og vandstationer rundt om i bybilledet til gavn for alle cyklister.  Det skal generelt være sikkert, lækkert og attraktivt at være cyklist i Kolding. Jeg kan derfor godt love, at der også for fremtiden vil ske en masse spændende med cyklen i fokus i Kolding.

Deltag i ”Vi cykler til arbejde”

Kampagnen ”Vi cykler til arbejde” går kort og godt ud på at cykle så meget som muligt til og fra arbejde. Målet for kampagnen i 2014 er, at vi alle skal komme glade på arbejde og nyde tiden på cyklen, da den giver så meget igen: Mindre trængsel og forurening, mere overskud og glæde samt fællesskab.

Hele maj måned fra torsdag den 1. til lørdag den 31. bliver der konkurreret løs over hele landet, og igen i år er der flotte præmier til de hårdtarbejdende.

 

Dagens Gossip