Vi elsker ulovlige tatoveringer

Michael Lauritsen

|

02/09/2013

Dagens topnyheder

Nu er det ikke længere nok med en tatovering på armen eller ryggen. Det er blevet trendy at få ulovlige tusser. Stadig flere vil dekoreres på hænder, hals og hoved. 

Det skriver MetroXpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Jeg får forespørgsler om ulovlige tatoveringer hver dag. Især om jeg vil tatovere på fingrene, siger talsmand for Uafhængige Tatovører, Lis Kierstein, til MetroXpress.

Hun advarer imod trenden.

- Det er en rigtig dårlig idé, for de bliver altid grimme. Uanset om det er Rihanna, der får den, så bliver det grimt, fordi man har dårligt blodomløb de steder, forklarer hun og påpeger, at mange senere ønsker at få dem fjernet igen.

LÆS OGSÅ: Farlig tattoo-trend: Unge skamferer hinanden

Hos Dansk Tatovør Laug oplever man også, at de ulovlige tatoveringer er blevet moderne. Det skyldes, at lovlige tatoveringer er blevet mainstream, mener formand Lars Kristensen.

Ifølge ham vækker almindelige tatoveringer ikke længere opsigt.

LÆS OGSÅ: Slut med tatoveringer: Nu bliver tattoo-blæk ulovligt

- Det er medierne, der skaber det. Ansigtstatoveringer kommer fra bandemiljøet, og når de kommer op i medierne, så dukker der en 18-årig fyr op og vil tatoveres i ansigtet. Men det har helt afgørende indflydelse på resten af deres liv, og der synes jeg som tatovør, at man har et ansvar for lige at bruge fem minutter på at tale med personen, der står foran en, siger han og fortsætter:

- Men der er folk i branchen, der tatoverer hvad som helst, bare de får penge for det.