Vi finder os ikke i naboens opførsel: Det skændes vi med naboen om

Men en del danskere giver igen ved at placere den osende grill op ad hækken ind til naboen eller nappe hans parkeringsplads. Det skriver Søndagsavisen.

Knap halvdelen - 44 procent - af danskerne har prøvet at have en konflikt med en, de bor tæt op ad – overboen, naboen, genboen eller underboen. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Nogle har endda haft flere eller mange konflikter med de nærmeste beboere.

- Ofte er det småting, der starter nabokonflikterne, som så eskalerer, fordi folk holder op med at hilse på hinanden. Indimellem ender det i ren chikane, hvor naboerne kaster ting ind i hinandens haver, taler grimt til hinanden eller bagtaler naboen over for andre i kvarteret, fortæller Birgit Thrusholm, advokat og partner i Ret & Råd i Køge og fungerende retsmægler ved Retten i Roskilde.

Mange nabokonflikter bunder ifølge konfliktmægler Jesper Bastholm Munk fra Center for Konfliktløsning i, at vi vil bestemme hjemme hos os selv.

- Det ligger dybt i os, at når vi er hjemme, er vi på eget territorium, og der vil vi have lov til at gøre, hvad vi har lyst til, siger han og understreger, at mange konflikter kan løses, hvis parterne taler sammen og prøver at forstå hinanden, inden konflikten optrappes.

Hver tredje af danskerne angiver støj som den ting, de irriteres mest over hos de omkringboende.
 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip