Vi flytter i ny bolig hvert 14. år

En ny analyse viser, at københavnerne flytter hyppigere end jyderne og nordjyderne bor længste tid i deres ejerbolig, mens folk i hovedstaden bor længere i deres almene bolig.

Analysen fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har gennemgået samtlige flytninger i 2011, hvor hele husstanden har fundet ny bolig.  Analysen viser også, at der er stor forskel på, hvor længe folk bor i de forskellige boligtyper. Mens den gennemsnitlige botid i en ejerbolig er næsten 19 år, så er den under syv år i en privat udlejningsbolig og godt ti år i en almen bolig.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu- Det viser, at vi langt hen ad vejen har et åbent og fleksibelt boligmarked, hvor de forskellige boligtyper supplerer hinanden, så der er en passende bolig til folk i alle perioder af deres liv. Som boligminister er det helt centralt for mig, at vi også i fremtiden har mulighed for at vælge den bolig, der passer til vores livssituation, siger boligminister Carsten Hansen.

Ikke overraskende er det de ældre, der har boet længst i en ejerbolig, mens de unge under 25 år i gennemsnit ikke bor i nogen boligtype i mere end halvandet år.

Til gengæld er der stor forskel på bo mønstrene alt efter, hvor man bor i landet. En gennemsnitlig nordjyde bor for eksempel to år længere i sin ejerbolig end en københavner, som til gengæld bor hele fire år længere i en almen bolig end nordjyden.


Læs flere artikler om boligen her

 

Dagens Gossip