Vi hader træningsbilleder og 'selfies' på Facebook

07/10/2013 10:23

Michael Lauritsen

Nyheder

Mest læste i dag

'Selfies', træningsbilleder og det seneste pletskud af den lille ny. Det er svært at komme uden om, hvis man færdes på sociale medier. Men faktisk er det den type selviscenesættende portrætter, der pisser os mest af.

Det viser en ny undersøgelse bragt af den norske avis, VG.

Blandt de 20.000 mennesker, som deltager i undersøgelsen, svarer 35 procent, at blær fra fitnesscentret er det, der irriterer allermest. 'Selfies' - fænomenet, hvor man tager et nærbillede af sig selv - stryger ind på andenpladsen med 22,7 procent.  Og på tredjepladsen kommer børnebilleder med knap 11 procent.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Henrik Vejlgaard, der er ekspert i trendsociologi, fortæller til den danske avis, MetroXpress, at han godt kan forstå, hvorfor folk hader den slags billeder.

- Det er et foto, der handler om mig og kun mig. Træningsbilleder virker irriterende, fordi de påvirker folks dårlige samvittighed, og selvportrætter signalerer en form for selvoptagethed, som er grundlæggende for meget, forklarer han til avisen.

Tidligere forskning har desuden peget på, at man risikerer at skade venskaber i 'den virkelige verden', hvis man hele tiden uploader selvportrætter på sociale medier.