Vi skal have gummistøvlerne frem i weekenden

Solskinsøen kommer formentlig for alvor til at leve op til sit navn i løbet af weekenden, når store dele af landet skal finde både gummistøvler og paraply frem. Bornholm kan nemlig vente sol og op til 30 graders varme.

Generelt kan man dog i weekenden både bruge bikini og regnjakke, oplyser Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

- Weekenden bliver en varm, men blandet fornøjelse. Det starter ud med at være pænt de fleste steder. Der kan være nogle byger fredag særligt i den nordlige del, men ellers får vi sol og når op til 25 grader. Måske 27 grader i eftermiddag i Sønderjylland og Vestsjælland, siger han til Ritzau.

- Lørdag kommer der endnu mere varme op over landet fra sydøst. Det bliver en dag med sol og 22 til 28 graders varme. Men det er lidt lusket, hvad der sker lørdag aften og natten til søndag. Her ligner det, at den varme luft så at sige ikke helt kan holde på vandet, tilføjer han.

Fra lørdag skal paraplyen nemlig formentlig findes frem fra gemmerne.

- Der kan komme nogle regn- og tordenbyger i særligt den sydøstlige del af landet.

- Der er ikke lovet så meget, men der kan komme større mængder vand. Derudover passerer en koldfront fra Vestkysten og øst over i løbet af søndag, som betyder, at det de fleste steder bliver en skyet affære med regn og torden. Undtagen på Bornholm, siger Frank Nielsen.

Bornholm kan nemlig modsat resten af landet nyde godt af den varme luft, der ligger over Sverige. Søndag byder derfor på sol, og termometret kan ramme 30 grader.

Det bliver dog ikke koldt nogle steder i landet. Temperaturen vil stadig ligge mellem 22 og 28 grader. Meget tyder dog på, at det køligere vejr bliver lidt.

- Koldfronten går i stå søndag aften over Sjælland og Øresundsregionen og giver en ret våd periode fra søndag middag til mandag middag. Det kan godt blive temmelig vådt med mellem 20 og 50 millimeter regn, men det er stadig usikkert, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip