Vi tjekker: Kan man miste kørekortet ved at køre fuld på cykel?

Anledningen til at spørgsmålet nu bliver rejst er, at politiet tirsdag eftermiddag standsede en fuld cyklist på Nybrogade i Nakskov.

Der var tale om en 39-årig mand, der havde en promille over det tilladte, og derfor blev han sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han kørte nemlig på en ubetryggende måde.

Men hvad er straffen så for det? Og betyder det noget for ens kørekort?

Det har vi sprugt lederen af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, Erik Mader, om.

- Nej, lad mig starte med at fastlå, at man ikke mister sit kørekort til bil ved at blive standset i påvirket tilstand på sin cykel, siger han til dagens.dk.

- Og straffen for at køre fuld på cykel er typisk en bøde på 1.000 kroner.

Men det betyder altså ikke noget for kørekortet?

- Nej, for at det kommer på tale kræver det, at man skal have kørekort til det pågældende køretøj. Vi tager jo heller ikke kørekortet fra dig, fordi du løber fuld på rulleskøjter eller løbehjul, siegr Erik Mader.

Og så er det i øvrigt ikke kun på cykel man skal tænke sig om når man har fået for meget at drikke.

- Du kan faktisk også som fodgænger blive straffet hvis du er for beruset. Det sker eksempelvis hvis du går fuld rundt på kanten af fortovet, og er til fare for at vælte ud på vejen. Så det skal man også være opmærksom på, siger færdselschefen.

Men det er vel relativt sjældent I stopper sprit-fodgængere?

- Ja, det sker ikke ret tit. Lige som det også er sjældent vi standser fulde cyklister, men man skal være opmærksom på. at man kan blive straffet for det, siger Erik Mader til dagens.dk.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip