Viborg-chef: Auri den bedste af flere kandidater

Auri Skarbalius var den bedste af en stribe kandidater, som Viborg-ledelsen havde samtaler med for at besætte det ledige job som superligatræner.

Litaueren, der snart har boet 20 år i Danmark, kan fremvise solid erfaring fra HB Køge og Brøndby, og han formåede under samtalerne at overbevise om, at han var den bedste løsning.

- Det var utroligt vigtigt, at vi fandt en dansk træner, der havde erfaring med Superligaen og med den proces, vi skal igennem. Derfor har vi været igennem en større bruttoliste og lavet nogle interview, og så endte vi med Auri, siger Viborgs direktør Morten Jensen.

- Han har bevist, at han har været i stand til at stå oprejst, selv om det har blæst hårdt omkring ham. Det tror vi også på, han kan her, siger Jensen.

I den forestående forårssæson er målsætningen udelukkende at sikre klubbens forbliven i den bedste række, hvor Viborg i øjeblikket ligger fjerdesidst med to point ned til nedrykningsstregen.

- Vi har en kortsigtet målsætning, der hedder overlevelse i Superligaen. Det mål har ikke ændret sig, fordi vi har skiftet træner, siger Morten Jensen.

Viborg har dog større planer med Auri Skarbalius, der ikke bare er ansat som brandmand i en nødsituation efter Ove Christensens pludselige stop.

Derfor har han fået en kontrakt, der løber indtil udgangen af 2015.

- Vi tror selvfølgelig på ham, ellers ville vi ikke skrive en toårig kontrakt med ham. Det handler jo også om at give opbakning til manden i forhold til at skulle udvikle både på den korte og den lange bane, slår Morten Jensen fast.

/ritzau/

 

Dagens Gossip