Viborg er tæt på DM-finale efter udesejr mod Esbjerg

19/04/2014

Vinderen af grundspillet i kvindernes håndboldliga, Viborg HK, er godt på vej til at spille sig i DM-finalen.

I lørdagens første semifinale sejrede holdet 29-25 på udebane mod Team Esbjerg, der for første gang stod i en DM-semifinale.

Viborg var det bedste hold i kraft at de største profiler. Særligt serberen Sanja Damnjanovic markerede sig stærkt med ni scoringer på dagen på 11 forsøg.

Team Esbjerg fik også den værst tænkelige start på semifinalen. Efter otte minutters spil havde udeholdet allerede bragt sig foran med 8-1.

Det fik Esbjerg til at omstille sig til et 5-1-forsvar, og det gjorde underværker i resten af første halvleg. I de resterende 22 minutter af halvlegen scorede Viborg kun yderligere fem gange.

Viborg begik et hav af fejl, og træner Christian Dalmose var frustreret ved sidelinjen. Han måtte se sit holds føring reduceret til 13-11 ved pausen.

I begyndelsen af anden halvleg reducerede Esbjerg yderligere og var i angreb for udligning. Men den udeblev, og i stedet trak Viborg fra på ny.

Esbjerg var ved at indlede et nyt comeback og kom op på 22-24, men i slutfasen slog Viborg sejren fast og vandt med fire mål.

Dermed har Viborg et godt udgangspunkt inden returkampen på hjemmebane næste lørdag.

Den anden semifinale er et anliggende mellem FC Midtjylland og Randers. De spiller den første semifinale søndag.