Viborg HK er blevet solgt til nyt selskab

Selskabet bag håndboldklubben Viborg HK oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at man på en ekstraordinær generalforsamling fredag er gået med til at sælge selskabets aktiver til det nyoprettede selskab New Beginning Viborg HK ApS for 820.000 kroner.

Anpartsselskabet er oprettet med henblik på at få kontrol over den konkurstruede klub og føre klubben tilbage til tidligere tiders storhed i dansk kvindehåndbold.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad bakkede over 99 procent af de fremmødte op om salget, lige som storaktionærerne Hellerup Finans og Bach Gruppen gjorde det samme.

Ifølge avisen skal Viborg HK have tilført tre til fire millioner kroner inden udgangen af juni, før handlen endeligt bliver en realitet.

- Langt den væsentligste betingelse er, at licensen skal kunne overdrages til New Beginning. Det kan den ikke, som det er nu.

- Før det kan ske, skal det børsnoterede selskab (Viborg HK, red.) have reetableret den negative egenkapital, som vi forventer at komme ud af året med, siger Palle Kjeldgaard-Christiansen, der er formand i Viborg HK, til Ritzau Finans.

Det skyldes, at Dansk Håndbold Forbund (DHF) har regler for, at man ikke må overdrage sin ligalicens til et andet selskab, hvis man har en negativ egenkapital.

- Hvis der ikke bliver tilført likviditet inden den 30. juni, så kommer vi hurtigt i problemer. Vi er kommet et skridt tættere målet om at have Viborg HK i dameligaen efter sommerferien, men jeg kan ikke komme det nærmere end det lige nu, siger Palle Kjeldgaard-Christiansen.

I løbet af den færdigspillede sæson har den konkurstruede klub blandt andet skiftet ud på posten som bestyrelsesformand og administrerende direktør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip