Viborg HK mangler penge igen: Konkurs truer

Den danske mesterklub i kvindehåndbold, Viborg HK, er igen så hårdt spændt for økonomisk, at klubben er truet af lukning.

Det oplyser selskabet bag klubben mandag aften i en selskabsmeddelelse.

Manglende sponsorsalg og en fyring af cheftræner Christian Dalmose har for anden gang på et år bragt traditionsklubben på afgrundens rand. Årsregnskabet vil bringe egenkapitalen i minus, oplyser klubben.

- Selskabet nedjusterer derfor sit årsresultat for 2014/15 til at ligge mellem minus fem millioner kroner og minus otte millioner kroner.

- Den brede resultatramme skyldes usikkerhed omkring selskabets sponsoromsætning. Egenkapitalen vil dermed ligge mellem nul millioner kroner og minus tre millioner kroner, lyder det fra Viborg HK A/S.

Der er penge i kassen til at holde klubben i live frem til sommer, og derfor har ledelsen nu travlt med at iværksætte en redningsplan, der skal sikre fortsat tophåndbold i domkirkebyen.

Planen er endnu ikke klar, men det står klart, at bestyrelsesformand Ove Kloch trækker sig efter tre år på posten. Han afløses af Henrik Dahl. Kloch fortsætter som menigt bestyrelsesmedlem frem til efterårets ordinære generalforsamling.

- Nye kræfter skal nu arbejde på den nye struktur, som er igangsat af ledelsen, og som præsenteres snarest muligt, oplyser selskabet.

Som en del af den nye struktur bliver Viborg HK A/S afnoteret fra Fondsbørsen.

Det er kun 12 måneder siden, klubben senest var i store økonomiske vanskeligheder. Her trådte sponsorer til med ekstraordinære bidrag, ligesom et salg af en sponsorlounge var med til at afværge konkursen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip