Viborg HK vender truende nederlag til avancement

16/01/2016

Håndboldklubben Viborg HK formåede lørdag at spille sig videre til kvartfinalerne i Cup Winners Cup.

Der måtte dog både hiv, sving og 11 Ann Grete Nørgaard-scoringer til, før klubben vandt 23-22 hjemme over norske Glassverket.

Resultatet betyder, at Viborg avancerer med 52-50 samlet, efter at holdet vandt den første kamp i Norge med et enkelt mål.

Glassverket gik til pause med en føring på 15-10, og på det tidspunkt så det skidt ud for danskerne.

Det lykkedes dog for Viborg at vinde alligevel, ikke mindst på grund af de mange scoringer af Ann Grete Nørgaard.

Team Tvis Holstebro havde ingen problemer med at spille sig videre i samme turnering efter lørdagens udekamp mod det tidligere storhold Hypo Niederösterreich fra Østrig.

Team Tvis vandt 35-28 og er samlet videre med hele 77-56.

I EHF Cuppen gik HC Odense videre til kvartfinalerne med samlet 50-46 over norske Tertnes.

HC Odense havde vundet den første kamp i Norge med 22-21, og i lørdagens kamp vandt den danske klub med 28-25.

Det skete dog ikke uden problemer, eftersom Tertnes gik til pause med en føring på 14-10, men i anden halvleg fik HC Odense langt bedre fat.

Line Haugsted blev topscorer for den fynske klub med ni mål.

Silkeborg-Voel røg til gengæld ud af EHF Cuppen på reglen om flest scorede mål på udebane.

Efter at have vundet det første opgør med 26-22 ude over H65 Höör tabte den danske klub 24-28 på hjemmebane.

Svenskerne scorede sejrsmålet i kampens afsluttende sekunder, og det var akkurat nok til at sende H65 Höör videre.

Silkeborg-Voel førte ellers 13-12 ved pausen i kampen, hvor Trine Troelsen blev klubbens topscorer med seks mål.

Randers HK vandt 33-21 hjemme over franske Nimes og er videre med samlet 60-48.