Viborg-profil efter krise: Berettigelse i europæisk top

Et hav af skader, en lang række nederlag og fyring af træner Christian Dalmose.

Viborg HK har langt fra haft en optimal optakt til sæsonens afgørende fase.

Søndag venter rumænske Baia Mare på udebane i gruppespillets sidste runde, som afgør, om Viborgs håndboldkvinder avancerer til kvartfinalerne i Champions League.

Den rutinerede Viborg-profil Rikke Skov mener stadig, at holdet har sin berettigelse i det selskab.

- Jeg synes stadig, vi hører hjemme her. Vi spillede lige op med Larvik hjemme, så længe kræfterne rakte, og vi har slået Metz både hjemme og ude, så selvfølgelig er vi berettigede til at være med, siger Rikke Skov.

På den hjemlige front har Viborg leveret elendige resultater i den sidste del af grundspillet. Holdet indkasserede fire nederlag på stribe, inden det onsdag aften blev til sejr på 27-26 over ligaens isolerede agterlanterne Nykøbing F.

Det er dog en del af historien, at Viborg har været hårdt ramt af skader og har måttet operere med en meget smal trup.

- Jeg har lagt nederlagene bag mig. Jeg håber, vi kan få flere og flere spillere klar, og så er det måske positivt, at vi har to DM-kvartfinaler til at spille os ind. Alt kan ske fra nu af, så jeg tænker ikke så meget på grundspillet, siger Skov.

I første omgang gælder det Baia Mare. Med en sejr er Viborg klar til kvartfinalerne med en tredjeplads, mens et nederlag kan resultere i exit. Men selv med et nederlag kan Viborg avancere, hvis Györ på samme tidspunkt slår Metz på udebane.

- I mit hoved er vi nødt til at se på den anden kamp bagefter. Vi er nødt til at gå ud for at vinde vores egen kamp, og uanset vil det være fint at blive nummer tre i stedet for fire. Men det giver selvfølgelig en større ro, at vi selv kan afgøre det, siger Skov.

Baia Mare bliver dog en svær modstander. Det indbyrdes opgør i Viborg for en måned siden faldt ud til rumænsk fordel med 31-30.

- Det er ikke umuligt at tage ned og vinde. Vi havde ok styr på at score mod dem, så vi skal snarere fokusere på, hvordan vi stopper dem. Vi skal helt klart vinde kampen i vores forsvar.

Søndagens kamp begynder klokken 19.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip