Viborg-profil: Kæmpestort at vinde med 13 mål

Viborg HK stemplede søndag ind i Champions League-gruppespillet med manér, da klubben vandt hele 38-25 på hjemmebane over svenske Sävehof.

Bag de overbevisende cifre gemmer der sig imidlertid en meget lige første halvleg, som Viborg vandt 16-15, men hvor ikke alt fungerede.

Det ændrede sig i den sidste halve time.

- I anden halvleg fik vi forsvaret op at køre, og vi fik lavet en masse gode kontraer. Og så var vi der bare.

- Jeg synes, vi er et bedre hold end Sävehof, og vi skulle også vinde. Men at vinde med 13 mål er bare kæmpestort, siger landsholdsspilleren Mette Gravholt.

Stregspilleren lavede selv fem mål i kampen.

Viborg-spillerne fik ingen kæmpe skideballe af træner Christian Dalmose i pausen, selvom spillet i første halvleg lod meget tilbage at ønske.

- Selvfølgelig var han lidt sur over vores forsvar, og at vi ikke helt var der. Men det var mere sådan "I ved godt, hvad I skal gøre". Og så gik vi ind og gjorde det.

- Jeg synes, at vi var fuldstændig forberedte på dem. De kom med rigtig meget fysik, som vi ikke stod så godt imod i første halvleg, men det gjorde vi i anden halvleg, siger Mette Gravholt.

Viborgs Sanja Damnjanovic blev kampens topscorer med 12 mål.

Medvirkende til sejren var også, at Christian Dalmose valgte at sende Chana Masson på mål i første halvleg i stedet for Rikke Poulsen.

På det tidspunkt var Sävehof foran med et par mål, men Viborg fik vendt kampen med flere redninger fra Masson.

- Hun giver altid så meget energi. Chana fik os i gang med sine redninger, hun var nærmest ustyrlig til sidst.

- Vi begyndte også at dække bedre op, men hun reddede røven på os, når vi blev sat af. Det betød rigtig meget, at hun kom ind og gjorde forskellen, siger en anden landsholdsspiller Maria Fisker, venstrefløjen, der scorede syv gange i opgøret.

- Jeg er bare rigtig stolt over, at vi kunne ændre så meget på en halvleg, vi steppede virkelig op i anden halvleg og kørte dem over. De blev trætte, vi fik en masse målmandsredninger, og vi begyndte at spille meget bedre sammen, siger hun.

Viborg har med sejren to point efter en kamp i gruppe C.

De øvrige hold i gruppen er ungarske Györi Audi og Lokomotiva Zagreb fra Kroatien.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip