Viborg-træner: forsvaret skal give sejr i kvartfinale

Erfaringerne fra de europæiske kampe i Champions League skal være med til at sikre Viborg HK avancement i DM-kvartfinalen mod Randers HK.

Det vurderer de danske håndboldmestres cheftræner, Lars Friis-Hansen, før den første kvartfinale, der bliver spillet onsdag aften i Randers.

- Vi har haft nogle rigtigt hårde internationale kampe mod de bedste hold i Europa. De kampe har gjort os meget skarpe, og vi skal finde det internationale niveau frem.

- Vi skal være hårde og kontante i vores forsvarsspil. Det arbejder vi meget med, så vi står stærkt bagved.

- Så kommer resten mere eller mindre af sig selv. Hvis vi får bygget det fundament, at vi står godt i forsvaret, så får vi på et tidspunkt et overtag, siger Lars Friis-Hansen.

Han overtog den 28. februar Viborg-holdet, der har haft en hård sæson på mange fronter.

Ud over klubbens dårlige økonomi og fyringen af cheftræner Christian Dalmose har truppen været ramt af massivt frafald på grund af skader.

Skaderne var en del af årsagen til, at Viborg noget uvant måtte nøjes med en fjerdeplads i grundspillet i Boxer Dameligaen.

Lars Friis-Hansen, der er cheftræner for resten af sæsonen, ser dog visse positive tegn for sin smalle trup før onsdagens første DM-kvartfinale ude mod Randers HK.

- Jeg synes, at spillerne klarer det godt. Vi har nogle spillere, der spiller 60 minutter i øjeblikket, og det klarer de okay. Man kan holde til det i en vis periode, men det gør ikke noget, hvis vi snart får flere spillere med.

- Nu kommer der en periode, hvor vi faktisk kan skifte ud, fordi vi får Maura Visser med mod Randers. Det betyder, at vi faktisk kan skifte ud i bagkæden.

- Så har vi fire bagspillere, og så varer det ikke så længe, før Isabelle Gulldén får comeback. Så har vi en helt anden situation, siger træneren.

Kampen mod Randers HK bliver spillet onsdag klokken 19.30.

Returkampen i Viborg spilles om fire dage.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip