Viborg vender 0-2 til 2-2 mod OB i drama

06/04/2014

Viborg FF leverede et flot comeback, da de grønblusede søndag eftermiddag vendte et truende 0-2-nederlag til et uafgjort resultat på 2-2 på hjemmebane mod OB.

Efter blot en halv time havde norske Mustafa Abdellaoue ellers bragt gæsterne foran med 2-0, men Thomas Dalgaard og Aleksandar Stankov bragte Viborg tilbage i kampen og sikrede et livsvigtigt point til Superligaens bundstrid.

Gæsterne fra Fyn forpassede til gengæld chancen for at lægge afstand til netop Viborg og resten af bundkampen.

Opgøret var en tæt affære, hvor det kønne fodboldspil i store perioder var fraværende. Til gengæld var der masser af fight og dueller på banens midte. Uafgjort var et fair resultat, men et rødt kort til Viborgs Nicholas Gotfredsen var tæt på at koste det ene point.

Gæsterne fra Odense satte sig på opgøret fra start. Det udmøntede sig dog ikke i et hav af chancer, men alligevel kunne Mustafa Abdellaoue bringe odenseanerne foran efter 14 minutter, da han stod helt fri få meter fra målstregen efter et indlæg fra venstre.

Herefter var det som om, at OB-mandskabet frivilligt overlod initiativet til hjemmeholdet. Viborg var mest på bolden, men OB leverede gang på gang farlige kontrastød over kanterne. Netop en perfekt omstilling gav OB endnu et mål, da Abdellaoue efter 25 minutter igen scorede.

På trods af en 2-0-føring til OB var der ingen, der afskrev Viborgs muligheder i kampen. Hjemmeholdet kæmpede nemlig ufortrødent videre og satte sig totalt på begivenhederne efter OB’s 2-0-scoring.

Lige inden pausen kunne Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard, således reducere til 1-2 på en afslutning som Mads Toppel i OB-målet nok skulle have gjort mere ved. 1-2 ved pausen.

Hjemmeholdets overtag fortsatte efter pausen, hvor Viborg-spillerne kom ud som lyn og torden og lagde et voldsomt pres. Der skulle da også blot gå et par minutter, før Viborg fik udlignet, da Aleksandar Stankov headede bolden i nettet på et hjørnespark.

På trods af et rødt kort til Viborg i slutfasen endte kampen 2-2.