Viborgs håndboldkvinder skal til Ungarn

Der venter en vanskelig opgave for håndboldkvinderne fra Viborg, når holdet i begyndelsen af marts skal forsøge at kvalificere sig til semifinalerne i Cup Winners Cup.

Ved tirsdagens lodtrækning blev Viborg nemlig parret med FTC Rail Cargo, der også er kendt under navnet Ferencvaros og er en af Ungarns mest traditionsrige klubber.

Klubben fra Budapest havde ikke mindre end syv spillere med på det ungarske landshold, der nåede kvartfinalen ved VM i Serbien i december.

- Sportsligt er det det stærkeste hold, vi kommer til at løbe ind i, og det er vel også favoritten til at vinde turneringen. Det er et spændende hold, som vi selvfølgelig tager udfordringen op imod. Men sportsligt kunne vi have trukket alt muligt andet, der havde været bedre.

- Jeg har ikke kigget på dem endnu, men jeg har set resultaterne, og nu skal jeg se, hvordan de ligger til os. Men der er ingen tvivl om, at de er favoritter, men omvendt må vi kigge på egne evner og se, om det kan være nok, siger Viborgs træner, Christian Dalmose.

At Ferencvaros dog er til at besejre, viste FC Midtjylland i efteråret, hvor midtjyderne var i samme Champions League-pulje som ungarerne og vandt både hjemme og ude.

Mens Viborg er eneste tilbageværende danske hold i Cup Winners Cup, er der to danske klubber i kvartfinalen i EHF Cup, hvor både Team Esbjerg og København Håndbold har trukket russisk modstand.

Esbjergenserne skal på en udflugt til Volgograd, mens København trak Lada fra Togliatti i det centrale Rusland.

Første kamp i kvartfinalerne skal spilles 1.- eller 2. marts, mens der er returkampe i den efterfølgende weekend.

/ritzau/

 

Dagens Gossip