Vicepremierminister beholder mandat trods katastrofevalg

08/05/2015 08:03

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det britiske parti Liberaldemokraterne er gået massivt tilbage efter torsdagens parlamentsvalg, men partileder Nick Clegg formåede at holde fast i sit mandat.

22.215 vælgere i valgkredsen Sheffield Hallam stemte på Clegg, hvilket sikrer ham endnu en periode i Underhuset.

I sin sejrstale takkede han sin kampagnestab og familie, men han var mere kryptisk om sin egen politiske fremtid.

- Det står smertefuldt klart for os, at det her har været en grusom og afstraffende aften for Liberaldemokraterne, siger han og fortsætter:

- Det har selvfølgelig konsekvenser for landet, for partiet og for min plads i Liberaldemokraterne. Det vil jeg tale mere om senere fredag morgen.

Liberaldemokraterne står ifølge målinger til at gå 47 pladser tilbage, så de blot sidder tilbage på 10 af parlamentets mandater.

Disse tal er dog ikke endelige, og flere valgkredse mangler fortsat at udråbe en vinder.

Men en række højtstående medlemmer af partiet må vinke farvel til deres pladser i Underhuset, heriblandt vicefinansminister Danny Alexander, erhvervsminister Vincent Cable og tidligere partileder Charles Kennedy.

- Jeg mistede min plads, men sådan er demokratiet. Det sker værre ting for folk, siger Danny Alexander til BBC.

Det katastrofale valgresultat mindsker sandsynligheden for, at partiet bliver en del af en kommende koalitionsregering, hvis det skulle glippe for premierminister David Cameron og hans konservative parti at opnå absolut flertal.

Det siger iagttagere til det tyske nyhedsbureau dpa. De betragter det som mere sandsynligt, at Cameron i givet fald vil hente støtte fra det nordirske Democratic Unionist Party.

/ritzau/