Videnskaben har talt: Sådan skal du fylde din opvaskemaskine

Træt af at tallerknerne ikke er ordentligt rene, når de har været i opvaskemaskinen?

Nu har forskere studeret fænomenet, og de mener, de er kommet frem til årsagen. Du fylder opvaskemaskinen forkert.

Det er forskere fra universitetet i Birmingham, der står bag studiet, som viser, at det bedste resultat opnås, når opvaskemaskinen fyldes cirkulært fremfor i lige rækker.

Dårlig fordeling af vand

Derudover er det ikke uvæsentligt, hvilke madrester der sidder på tallerknerne og bestikket. Det er fordi, vandet i maskinen ikke er ligeligt fordelt.

Så forskernes råd er, at man bør stille tallerkner med rester der er rige på kulhydrater, som ris og kartofler, i midten af maskinen og gerne lidt oppe, hvor vandtrykket er størst.  

Tallerkner med proteinholdige rester som æg, skal derimod placeres ude i siderne, hvor vandtrykket ikke er så højt, men tallerknerne til gengæld for lov til at stå længere i blød med opvaskemiddel.

Fejl i designet af maskinerne

Den noget sindrige, optimale indeling af de beskidte tallerkner skyldes tankeløshed omkrign vandfordeling hos producenterne, siger den ene forsker til Daily Mail

- Vandfordelingen i en normal kommerciel opvaskemaskine er meget kaotisk, siger Raul Pérez-Mohedano, der har ledet forskningsprojektet. Han håber nu, at han kan være med til at for lavet ændringer i nye opvaskemaskiner. 

- Det er min klare opfattelse, at der skal ændres i maskiners design, så vandet bliver fordelt ordentligt, siger Raul Pérez-Mohedano til Daily Mail. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip