Videnskaben har talt: Sådan skal du fylde din opvaskemaskine

Træt af at tallerknerne ikke er ordentligt rene, når de har været i opvaskemaskinen?

Nu har forskere studeret fænomenet, og de mener, de er kommet frem til årsagen. Du fylder opvaskemaskinen forkert.

Det er forskere fra universitetet i Birmingham, der står bag studiet, som viser, at det bedste resultat opnås, når opvaskemaskinen fyldes cirkulært fremfor i lige rækker.

Dårlig fordeling af vand

Derudover er det ikke uvæsentligt, hvilke madrester der sidder på tallerknerne og bestikket. Det er fordi, vandet i maskinen ikke er ligeligt fordelt.

Så forskernes råd er, at man bør stille tallerkner med rester der er rige på kulhydrater, som ris og kartofler, i midten af maskinen og gerne lidt oppe, hvor vandtrykket er størst.  

Tallerkner med proteinholdige rester som æg, skal derimod placeres ude i siderne, hvor vandtrykket ikke er så højt, men tallerknerne til gengæld for lov til at stå længere i blød med opvaskemiddel.

Fejl i designet af maskinerne

Den noget sindrige, optimale indeling af de beskidte tallerkner skyldes tankeløshed omkrign vandfordeling hos producenterne, siger den ene forsker til Daily Mail

- Vandfordelingen i en normal kommerciel opvaskemaskine er meget kaotisk, siger Raul Pérez-Mohedano, der har ledet forskningsprojektet. Han håber nu, at han kan være med til at for lavet ændringer i nye opvaskemaskiner. 

- Det er min klare opfattelse, at der skal ændres i maskiners design, så vandet bliver fordelt ordentligt, siger Raul Pérez-Mohedano til Daily Mail. 

 

Dagens Gossip