Video afslører: Griseunger dør ikke øjeblikkeligt

Det er kommet frem, at griseunger, som forventes ikke at overleve og/eller vejer under et kilo ved fødslen, bliver aflivet med et hårdt slag i gulvet. 

Fødevarestyrelsen og Landbrug og Førevare siger, at metoden er sikker. De argumenterer for, at grisene dør øjeblikkeligt og dermed ikke lider overlast. 

Dyrenes Beskyttelse kalder dog metoden for usikker og helt uacceptabel, da man ikke kan være sikker på, at grisen hurtigt afgår ved døden. 

Læs også: Svensk radio: Danskerne tæver griseunger ihjel

Direktør Joh Vinding fra Anima siger i en pressemeddelelse:

- Aflivningsmetoden er efter vores opfattelse ekstremt brutal og risikabel. Vi har set flere eksempler på at grise, der smadres i gulvet, overlever slaget og ligger blødende og ryster i smerte efterfølgende. Hvis landbruget mener metoden er 100% sikker, bør de invitere journalister og dyreværnsorganisationer ud at se danske avlere udføre denne aflivning,”

Sidste år afslørede de i Tyskland den samme mishandling, hvor det fremgik af videooptagelser, at grisene langt fra døde øjeblikkeligt. 

Se videoen her: (Advarsel. Stærke billeder)

Video: Animal Rights Watch

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip