Video-chat med politiet: Få gode råd om sikring mod indbrud

Mandag den 26. november kl. 20.50 vil dansk politi for første gang nogensinde video-chatte med borgere, der ønsker råd og vejledning om at undgå indbrud. Det sker, når programmet ”Station 2 med Efterlyst” sætter fokus på indbrudskriminalitet, der har højsæson i den mørke juletid.

Via TV2s hjemmeside, tv2.dk, kan borgerne med blot et enkelt klik på deres computer komme i direkte video-kontakt med politifolk fra Københavns Politis Indbrudsgruppe.

- Vi arbejder hårdt på at komme problemet med indbrud til livs. Vi har opnået flotte resultater, men ønsker hele tiden at finde nye veje til at formindske problemet og dets omfang og komme i dialog og øjenhøjde med borgerne. Derfor har vi alle hverdagsaftener i en måned erfarne politifolk på vagt ved computeren, så de mellem kl. 20 og 22 kan tale med borgerne, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen, der er leder af Indbrudsgruppen, Københavns Politi. 

”Station 2” har det seneste år fulgt Indbrudsgruppens arbejde tæt, og det har derfor været nærliggende for redaktionen at følge op på indslagene.

- Vi forhåbentligt bidrage til at formindske problemet med de mange juleindbrud, siger Yigal Jacob Znaty, redaktør af Station 2.

Det er planlagt, at 'knappen' som borgerne kan klikke på for at komme i video-kontakt med politiet, i løbet af nogle få dage vil blive fjernet fra tv2.dk og derefter kun vil være at finde på dansk politis egen hjemmeside.

 

Dagens Gossip