Video: Her rapper 16-årige Yahya Hassan

Den debatlystne Yahya Hassan har altid haft ordet i sin magt. Men for blot et par år siden brugte han det som rapmusiker i stedet for som forfatter.

Da Yahya Hassan var 15 år gammel, blev han tilknyttet musikstudiet Rap Akademiet, der i dag er en del fritidsklubberne i Gellerup. Her lavede han de følgende år musik under navnet Natteravn, blandt andet nummeret Halvkvalt, da han var blevet 16. Sangen kan du høre i videoen nederst.

Læs også: Politiforening: Millionregning for at beskytte Yahya

Yahya Hassan er vokset op i Gellerupparken og blev som barn tvangsfjernet på grund af kriminalitet. Musikken hjap ham ud af kriminaliteten.

- Jeg skrev raptekster, indtil manden bag knapperne sagde "Det, du laver der, det er sgu ikke rap-musik!" Jeg havde også svært ved at kaste håndtegn, når jeg optrådte. Det gik sgu ikke, sagde Yahya Hassan, da han forleden læste digte op i Politikkens Hus i København.

Læs også: Politiet kritiseres før digter-besøg: Voldsmænd får blod på tanden

Yahya Hassan læser på Forfatterskolen og debutterede 17. oktober med digtsamlingen "Yahya Hassan". På blot en måned blev der solgt 42.000 eksemplarer. Det gør den til den bedst sælgende digt-debut, siden Vita Andersen udgav samlingen Tryghedsnarkomaner i 1977.

Se videoen her under:

Reinkarnation - Halvkvalt

Seneste nyheder fra Danmark

For flere nyheder om indland og udland besøg vores forsiden. Dagens.dk følger nyhedsstrømmen hele døgnet og bringer dig seneste nyt.

 

 

 

 

Dagens Gossip