Video: Udviklingsminister skød julen i gang og lærte burmesisk fodbold

10/10/2013 20:45

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

Selv om vi kun skriver oktober, blev julen i dag skudt i gang. Salget af børnenes u-landskalender er nemlig startskuddet til julen.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) præsenterede i dag kalenderen for 100 børn, der samtidigt lærte ham, at spille burmesisk fodbold.

- Det er bare ikke rigtig jul, hvis ikke kalenderen hænger derhjemme - sådan er det i hvert fald hjemme hos os, siger Christian Friis Bach.

Han præsenterede officielt Danidas u-landskalender for en ny generation af danske børn på Sølvgades skole i København, der ligesom børn i de forgange 51 år er blevet inspireret til at gøre deres for børn i ulandene.

Pengene går til Myanmar

- Flere års væbnet konflikt og naturkatastrofer har betydet at adskillige børn har mistet deres hjem, og mange bor nu permanent i landets flygtningelejre. Dansk Flygtningehjælps projekt hjælper børnene i skole, lærer dem om deres rettigheder og hvordan de skal passe på sig selv og deres sundhed, siger Shanna Jensen, head of operations i Dansk Flygtningehjælp.

Overskuddet fra salget af kalenderen blev sidste år på 4,9 mio. kroner, som gik til børn i Ghana. I år håber udviklingsministeren, at der kan rejses lige så mange penge til børnene i Myanmar.

Ministeren lærte burmesisk fodbold

Efter oplæsning af Den Gyldne Pagode, der er en del af det undervisningsmateriale, der i år er udarbejdet i forbindelse med kalenderen, var det ministerens tur til at tage imod undervisning fra børnene, der lærte den burmesiske fodbolddisciplin Chinlon fra sig.

Børnenes U-landskalender kan købes i blandt andet supermarkeder, banker og på biblioteker landet over fra på mandag.

Se videoen nedenunder...