Video viser russisk oppositionspolitiker kort før drab

Et overvågningskamera har tilsyneladende opfanget de sidste sekunder, før den russiske oppositionspolitiker Boris Nemtsov blev skudt og dræbt fredag aften i Moskva ikke langt fra Kreml.

Videoklippet, af grynet kvalitet, er offentliggjort af en statslig russisk nyhedskanal og er optaget af et vægkamera tæt ved Kreml, skriver NRK.

Den viser to personer, som spadserer tværs over den store Bolsjoj Moskvoretskij-bro. Det er angiveligt Nemtsov og hans kæreste, som var på vej hjem efter et restaurantbesøg på Den Røde Plads.

En sneplov kører op ved siden af parret, og de bliver dermed ikke optaget af kameraet, da drabet finder sted, skriver Reuters.

Derefter løber en skikkelse fra stedet, personen sætter sig ind i en bil, som kører fra stedet i høj fart.

Russiske myndigheder har ikke kommenteret videoen, men har bebudet en dusør på omkring 330.000 kroner for oplysninger om drabet.

Titusinder af russere gik søndag gennem Moskvas gader i sørgemarch til minde om Nemtsov, som blev dræbt af skud.

Med store russiske flag i hænderne gik folkemængden mod det sted, hvor Nemtsov fredag før midnat faldt død om ramt af fire skud i ryggen.

Ifølge arrangøren deltog 70.000 mennesker i sørgemarchen, mens politiet mener, at der ikke var flere end 16.000.

Nemtsov, der blev 55 år gammel, var vicepremierminister i 1990'erne under den daværende præsident Boris Jeltsin.

Han havde inden for de seneste år skrevet en række rapporter, der forbinder den russiske præsident, Vladimir Putin, og præsidentens indercirkel med korruption.

Nemtsov var en af de mest kendte politikere i Ruslands opposition og en af Putins største kritikere.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip