Videoovervågning: Børn til stede ved skudduel i Field's

Mandag bliver der fremvist videoovervågning fra skudepisoden i indkøbscentret Field's i marts sidste år, hvor to grupperinger på fire og fem mænd affyrede flere skud efter hinanden.

På videoen fra parkeringskælderen, hvor episoden fandt sted, ser man tydeligt, at der både er uskyldige voksne og børn til stede, mens episoden finder sted.

Tre af mændene befandt sig på 2. etage, da der blev afgivet skud i parkeringskælderen.

Men anklagemyndigheden har alligevel sigtet alle ni personer for forsøg på manddrab.

Carin Juul Genfer, som er forsvarer for en af de tre, der befandt sig på 2. etage under skudepisoden, er uenig i anklagen om manddrab.

- Er man ansvarlig for, hvad der sker i kælderen, når man befinder sig på 2. etage? Hvis man skal kendes skyldig i noget, der står i et anklageskrift, så skal man også have begået forbrydelsen, siger hun.

Der er omfattende materiale i form af overvågningsbilleder fra Field's, og det gør det i et vist omfang muligt at følge hændelsesforløbet.

De to grupper møder hinanden i centret, hvor de udveksler trusler, inden de fortsætter ned i parkeringskælderen, hvor skuddene bliver affyret.

Af videoen fremgår det, at der er uskyldige børn og voksne til stede i parkeringskælderen, da skuddene falder.

Der er dog afgørende mangler i overvågningen.

En af de afgørende episoder, som ikke er blevet fanget af overvågningskameraerne, er skudepisoden.

Det rejser endnu et spørgsmål, som bliver afgørende i sagen. En af de tiltalte erkender nemlig, i modsætning til de andre, at han har deltaget i skyderiet, da han har affyret en revolver af mærket Smith & Wesson i parkeringskælderen.

Men han mener, at han handlede i nødværge, da han ikke skød først.

Under skududvekslingen mellem de to grupper blev der skudt fra begge sider, men kun to blev ramt. Den ene blev ramt i armen, mens en anden fra samme gruppering blev ramt i ryggen.

Sagen fortsætter i Københavns Byret mandag 11. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip