Vidne i drabssag: Hafida døde for sine børn

Skrevet af admin

17/08/2015

Dagens topnyheder

Der tegner sig et billede af et turbulent forhold med psykisk og fysisk vold samt økonomiske problemer mellem Anders Bård Larsen og nu afdøde Hafida Bourouih, efter at forsvarer og anklager mandag har fremført adskillige vidner ved Retten i Glostrup.

Retssagen begyndte fredag 14. august, hvor 41-årige Bård Larsen erkendte sig skyldig i at have kvalt og dræbt sin kæreste Hafida Bourouih 24. juli sidste år. Parret har to børn.

En af Hafidas veninder gennem 14 år tog vidnestolen mandag, og fortalte blandt andet, hvordan hun havde læst en Skype-samtale mellem kæresteparret, hvor Anders Bård Larsen angiveligt skulle have skrevet "Jeg slagter dig, din luder".

- Anders truede Hafida med, at han ville udstille hende og hendes familie som radikale muslimer, hvis hun gik fra ham. Jeg prøvede at presse Hafida til at forlade ham, men hun sagde, at hun ville arbejde for familien. Hafida døde for sine børn, sagde veninden i retten.

Veninden fortalte, at Hafida finansierede forholdet, og Bård Larsen nassede på hende. Et synspunkt, som en af Hafidas søskende bakkede op om.

- Der var store diskussioner om økonomien, fordi Hafida bar husholdningen alene, sagde søsteren og tilføjede:

- De har haft et turbulent forhold med en del vold. Hafida har mange gange pakket sine ting og flyttet hjem til sin mor for at komme sig fysisk og psykisk.

Modsat var Bård Larsens mor indkaldt som vidne. I sit hverv som sygeplejerske har hun skrevet en bekymringshenvendelse, hvor hun beskriver Hafida som psykisk syg, bedrager og vant til at få sin vilje. Bekymringshenvendelsen blev dog aldrig sendt.

Tiltaltes mor fortalte yderligere, at Hafida slog sine børn og forklarede, at hun havde hevet parrets ældste søn i ørerene.

En af tiltaltes barndomsvenner kunne genkende volden, men mente kun Hafida var den voldelige part.

- Det er min forståelse, at der har været vold i forholdet. Som jeg har forstået det, har Hafida bidt Anders og slået ham, sagde han i retten.

Alle vidner er dog enige om, at det var et turbulent forhold med vold.

Anders Bård Larsen har tilstået drabet, men anklageren har fortalt, at man ikke tror på detaljerne i hans forklaring. Derfor kører sagen som en egentlig nævningesag.

Der ventes at falde dom i sagen 24. eller 25. august.

/ritzau/