Vidne skulle underminere kronvidne i sygeplejerskesag

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Retten bør ikke stole på det formentlig vigtigste vidne i drabssagen mod en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster. Hun er ikke troværdig.

Det budskab håbede forsvarer Jørgen Lange efter alt at dømme, at en tidligere medstuderende onsdag ville levere i Retten i Nykøbing Falster. Men ifølge sagens tre juridiske dommere kan det ikke komme på tale.

Retten mener nemlig ikke, at sygeplejersken kan afhøres alene med det formål at sværte et andet vidne til, forklarer retsformand Henrik Linde.

- Det er oplyst, at vidnet ikke har kendskab til den konkrete sag, men alene ønskes afhørt om PL's (kronvidnet, red.) troværdighed, siger han og beder den lyshårede kvinde om at forlade vidneskranken.

Inden da havde Jørgen Lange ellers understreget vigtigheden af at høre, hvad vidnet måtte kunne fortælle om sin tidligere studiekammerat.

- Når jeg har en konkret viden om, at der kunne være problemer med hovedvidnets troværdighed, så mener jeg i høj grad, at det er vigtigt, forklarede advokaten.

Det var netop kronvidnet, PL, der som kollega til den tiltalte i første omgang fik sagen til at rulle.

Da hun i sidste måned afgav forklaring i retten, fortalte hun, at det var en stime af små indicier og usandsynlige begivenheder, der i begyndelsen af 2015 fik hende til at mistænke den 31-årige kollega for at slå patienter ihjel.

- Det var mange bække små. Det var patientforløb, som gentog sig. Ting, der var meget påfaldende. Jeg har en opfattelse af, at C (den tiltalte, red.) har et meget afslappet forhold til sandheden. Hun blev ofte taget i mindre usandheder, forklarede PL.

Da de to kvinder 28. februar 2015 skulle på vagt sammen, besluttede hun sig derfor for at holde særligt øje med kollegaen.

I løbet af vagten døde tre patienter under mistænkelige omstændigheder, og tidligt om morgenen 1. marts mener PL, at hun afslørede den tiltalte, da hun var i færd med at slå en fjerde patient ihjel. Dagen efter fik det PL's kæreste til at melde sagen til politiet.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager. Hun hævder, at hele sagen bunder i sladder og personlige intriger.

Eksempelvis er det kommet frem, at der på akutafdelingen florerede rygter om, at den tiltalte og PL's kæreste havde haft en affære.

/ritzau/