Vidner: Dansk betjent gik amok på anholdte

En nordjysk betjent kammede over, da han under en patrulje i Frederikshavn for snart to år siden anholdt to personer.

Sådan lyder det samstemmende fra fire øjenvidner, som onsdag har afgivet forklaring i Retten i Hjørring.

- Man tror jo ikke sine egne øjne. Det er ikke i orden sådan noget, fortæller et af vidnerne, der beretter, at de anholdte lå på vejen uden at gøre modstand.

Den 37-årige betjent er tiltalt for flere gange at have sparket og trådt på de to anholdte, mens de lå stille på maven på vejen.

Et andet vidne fortæller, at hun bad sin daværende mand ringe til politiet, fordi de begge var chokeret over oplevelsen.

- Det kan jeg ikke, for det er jo politiet, havde manden sagt til kvinden med henvisning til, at den civilklædte betjent bar en pistol i sit bælte.

De to personer, der blev anholdt af betjenten, har tidligere afgivet forklaring over for retten.

Her fortalte den ene, en kvinde, at hun blev slået i jorden af betjenten, da hun bad betjenten "slappe af" i forhold til anholdelse af kvindens samlever.

Den tiltalte betjent afviser anklagen.

Han siger, at han lagde manden ned i et "kontrolleret greb" for at passivisere manden, der ifølge betjenten var aggressiv.

Ifølge betjentens forklaring "hoppede" kvinden efterfølgende på ham og lagde armene omkring hans hals, hvorefter han slog kvinden væk fra sig og anvendte peberspray over for dem begge.

Den 37-årige betjent har været suspenderet, siden der blev rejst tiltale mod ham i juli 2015.

Han risikerer fængsel, hvis han kendes skyldig.

Der ventes dom i sagen på fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip