Vidner: Dræbt hjælpelærer i Sverige ofrede sig for elever

Den 20-årige hjælpelærer, der mistede livet under torsdagens skoletragedie i Sverige, forsøgte at overmande drabsmanden for at beskytte eleverne.

Det skriver flere svenske medier.

Hjælpelæreren blev et af de første ofre, da den maskerede gerningsmand bevæbnet med sværd dræbte to personer og sårede to andre på skolen Kronan.

Nu beskrives hjælpelæreren som en helt af øjenvidner, venner og familie.

Da gerningsmanden kom ind på skolen og svingede sit sværd mod flere børn, stormede den 20-årige frem for at overmande ham. I stedet blev han altså stukket til døde, skriver Expressen.

- Alt, jeg ved, er, at han tog sig af andre og ikke sig selv, og at han forsøgte at beskytte børnene. Han var den eneste, der formåede at stoppe gerningsmanden. Han er en konge og en helt i hele byen, siger offerets storebror til avisen.

- Han ville forsvare sin elev og de andre børn under angrebet og forsøgte at gå imellem. Men så blev han stukket ihjel, siger en anden slægtning til Aftonbladet.

Den 20-årige havde tidligere arbejdet som lærervikar på skolen, men arbejdede inden sin død som ekstrahjælp for en af eleverne.

Også en 17 år gammel elev mistede livet i forbindelse med angrebet, efter at han var blevet bragt på hospitalet. Gerningsmanden blev skudt af politiet og døde senere af sine kvæstelser.

En 41-årig mandlig lærer og en 17-årig elev er desuden indlagt med alvorlige stiksår. Torsdag aften beskrives begges tilstand som stabil.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip