Vidste du det? Her er de særeste sexvaner i dyreverdenen

Det kan godt være, at vi mennesker tror, vi er kreative og specielle, når vi har sex på køkkenbordet eller har købt et vibrerende stykke legetøj i sexshoppen, men vi får baghjul af dyrene.

Mange dyr har nemlig udviklet lettere mærkværdige parringsmetoder i kampen om at få givet generne videre. Det skriver Videnskab.dk, som har samlet et par sjove og tragiske eksempler på specielle sexvaner hos dyr.

Læs også: De "døde" afslører: De fem mest almindelige nærdødsoplevelser

1. Druknedøden i en lort. Gødningsfluerne er pjattede med at parre sig i friske kokasser, for her kan æggene udvikle sig bedst. Men det har sin pris at gøre det frække i frisk, våd afførring. Hunfluerne risikerer nemt at blive presset ned i lorten og drukne, når de mange ivrige hanfluer kæmper om at komme til.

2. En sand mester i utroskab. Musvitten ser måske meget uskyldig ud med sin lille spinkle fuglefigur, men du skal ikke lade dig narre af hunnerne. De har nemlig ikke nok i en han. Når hannerne passer på ungerne i reden, flyver mor ud og kigger på nabomændene. Og hvis disse bliver vurderet at have bedre gener end manden derhjemme, så er hunnen ikke bleg for et sidespring.

Læs også: 99,7 procent nøjagtighed: Verdens første HIV-hjemmetest er kommet

3. Vibrerende anus. De vestamerikanske han-kadetfisk har en helt særlig teknik til at charme damerne. Det sker ved at lave langstrakte brummelyde, som kommer fra fiskens anus. Den særlige lyd bliver skabt af muskler i svømmeblæren. Lydshowet bliver afsluttet med et lysshow - et særligt lys kaldet biolumiscens. Det er hannerne håb, at alle anstrengelserne vil føre til, at hunnen lægger æg i hans grotte.        

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip