Vidste du det? Her er de særeste sexvaner i dyreverdenen

Det kan godt være, at vi mennesker tror, vi er kreative og specielle, når vi har sex på køkkenbordet eller har købt et vibrerende stykke legetøj i sexshoppen, men vi får baghjul af dyrene.

Mange dyr har nemlig udviklet lettere mærkværdige parringsmetoder i kampen om at få givet generne videre. Det skriver Videnskab.dk, som har samlet et par sjove og tragiske eksempler på specielle sexvaner hos dyr.

Læs også: De "døde" afslører: De fem mest almindelige nærdødsoplevelser

1. Druknedøden i en lort. Gødningsfluerne er pjattede med at parre sig i friske kokasser, for her kan æggene udvikle sig bedst. Men det har sin pris at gøre det frække i frisk, våd afførring. Hunfluerne risikerer nemt at blive presset ned i lorten og drukne, når de mange ivrige hanfluer kæmper om at komme til.

2. En sand mester i utroskab. Musvitten ser måske meget uskyldig ud med sin lille spinkle fuglefigur, men du skal ikke lade dig narre af hunnerne. De har nemlig ikke nok i en han. Når hannerne passer på ungerne i reden, flyver mor ud og kigger på nabomændene. Og hvis disse bliver vurderet at have bedre gener end manden derhjemme, så er hunnen ikke bleg for et sidespring.

Læs også: 99,7 procent nøjagtighed: Verdens første HIV-hjemmetest er kommet

3. Vibrerende anus. De vestamerikanske han-kadetfisk har en helt særlig teknik til at charme damerne. Det sker ved at lave langstrakte brummelyde, som kommer fra fiskens anus. Den særlige lyd bliver skabt af muskler i svømmeblæren. Lydshowet bliver afsluttet med et lysshow - et særligt lys kaldet biolumiscens. Det er hannerne håb, at alle anstrengelserne vil føre til, at hunnen lægger æg i hans grotte.        

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip