Vidste du det? Lykken er forudbestemtDer findes mennesker, der altid vågner op og er glade. De ser frem til dagens oplevelser og tænker mere over de gode ting i livet end de dårlige…og så findes der alle os andre.

Dem, hvor livet mest er gråt (til tider sort) og så ind imellem lidt lyst. Det er der genetiske grunde til, skriver Psychology Today.

Flere eksperter peger på, ifølge doktor Sherrie Bourg Carter, der er psykolog og forfatter til flere bøger om kvinder og stress, at er du født som en glasset-er-halvt-tom type og med tendens til depression, så er der meget lidt chance for, at du ender ud som en glad-i-låget type.

Du kan ikke tvinge dig selv til at vågne op som glad, men noget kan du gøre.

Savner du lykke i dit liv? Så skal du gøre dette. Læs mere på soendag.dk


Det er ikke på livstid

Meget er forudbestemt via vores gener, og det er vores humør også, men ifølge Sherrie Bourg Carters research, kan du ændre din indstilling og blive lidt gladere. Ifølge den afdøde professor David Lykken fra University of Minnesota, så er lykken ikke genetisk fast, selvom den er genetisk påvirket.
Det er klart, at vægter din subjektive velvære-skala mere til den triste ende end den positive, så vil det være en stor udfordring for dig at finde lykken. Men du er ikke dømt til et liv i tristhed. David Lykken og mange andre mener, at vi alle har evnen til at træne vores hjerner til at leve et lykkeligere liv. Det kræver arbejde og træning, men forskere har opdaget, at hvis du ’praktisere’ glæde, vil du følge dig gladere.Derfor er det vigtigt, at have blomster i dit hjem – se hvorfor på isabellas.dkSådan gør du

Det, der gør naboen glad, er ikke nødvendigvis det, der gør dig glad. Derfor er du selv nødt til at udarbejde en plan for din glæde og ikke copy-paste naboens.

Start med at kigge på dit liv og stil dig selv spørgsmålene:

- Hvad får mig til at smile? 
- Hvad får mig til at føle mig godt tilpas? 

Når du har svarene, så skal du sørge for at tilføre meget mere af det. Samtidig kan du forsøge at leve efter disse simple leve-regler:1. Tænk i store perspektiver og lad ikke små ting køre dig ned. Hvis ikke det kommer til at betyde noget for dig om et år, så lad være med at bruge energi på det nu.

2. Plej de gode venskaber og forbindelse, du har – der er mennesker, der får dig til at smile, så snart du ser dem. Plej dem! Der er mennesker, der er rigtig gode at snakke med og giver dig tryghed. Plej dem! Plej dem og andre, der gør dig glad.

3. Er der folk, som stjæler din energi, så drop dem. De er ikke med til at gøre dig gladere.

4. Grin en masse. Latter vil gøre dig naturligt høj, og du vil føle dig lettere og gladere bagefter.

5. Forsøg om du kan tænke optimistisk. Det får dig til at blive gladere og samtidig præstere bedre, hvilket i sidste ende også vil gøre dig gladere.

6. Pas på med for mange aftaler og meget ståhej – har du for meget om ørerne, vil du blive presset, deprimeret og stresset. Gør det, der skal gøres og brug så resten af din tid på at gåture, duft naturen, mærk bladene på blomsterne og mærk dig selv.
 
Du er muligvis født med et sort sind, og det kan du ikke ændre, men heldigvis kan du stadig godt få et liv med masser af glæde, også selvom du aldrig bliver helt så glad, som hende den irriterende positive nede fra Brugsen – træn dine tanker som her, og forsøg at fokusere på de gode ting i livet…de findes nemlig også. Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip