Vidste du det? Sådan forsikrer du din hund

Skrevet af Sol Stoffregen

14/06/2015

Mest læste i dag

Har du hund? Så har du også forpligtet dig til til at tegne en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, ligesom ansvarsforsikringen på din bil er det. Men hvad nu hvis din hund bliver syg, og den har brug for en akut operation, som koster adskillige tusinde kroner?

Sammenligningssitet Samlino.dk guider dig til, hvordan du forsikrer din hund, menneskets bedste ven.

Læs også: Hund eller kat? Dine kæledyr afslører din personlighed

Lovpligtig ansvarsforsikring
Selvom du har opdraget din hund godt, og den normalt opfører sig eksemplarisk, kan den komme til at lave skader på andre personer og deres ting. Netop derfor er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din hund. Ansvarsforsikringen dækker også, hvis skaderne sker, mens din hund passes af naboen, eller der er andre, der går tur med den.

Vælger du at tage din hund med på ferie, frem for at få den passet af andre, så vil din hundeforsikring typisk gælde inden for Europa. Skal du være væk i mere end tre måneder, er det dog en god idé at tage kontakt til dit forsikringsselskab og tjekke op på dette.

Valgfri hundesygeforsikring
Skulle din hund gå hen at blive syg, skal du være opmærksom på, at din ansvarsforsikring ikke dækker medicin, operation og lignende. Vil du gerne undgå at skulle betale en stor dyrlægeregning, bør du derfor tegne en hundesygeforsikring.

Læs også: 7 spørgsmål du skal stille dit forsikringsselskab

Der kan være stor forskel i selvrisiko og forsikringens gyldighedsperiode, så sørg for at tjekke op på alle ukendte faktorer inden du tegner forsikringen. Stil som udgangspunkt forsikringsselskabet følgende spørgsmål:

• Dækker forsikringen, hvis hundens sygdom er arvelig?
• Hvornår ophører forsikringen?
• Hvor høj er selvrisikoen?
• Hvor meget dækker forsikringen op til?

Læs ogsåSkal dit barn have en ulykkesforsikring?

Øvrige forsikringer til din hund
Du kan ud over ovenstående forsikringer tegne både tandskadeforsikring og livsforsikring for din hund. Med en livsforsikring kan du eksempelvis få erstattet udgiften til aflivning af hunden.

Du bør altså gøre dig klart, hvor godt du vil forsikre din hund og på baggrund af dine behov indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber – det kan du nemt og hurtigt gøre på en sammenligningsportal for forsikringer. Dermed kan du sammenligne pris og dækning og vælge det bedste forsikringstilbud.  

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: