Vietnam spotter oliepøle: Kan være fra forsvundet fly

Vietnamesiske fly, som deltager i eftersøgningen af et forsvundet passagerfly, har spottet to "mistænkelige" oliepøle i havet ud for landets sydlige kyst.

Eftersøgningen er sat i værk, efter at man fredag aften mistede kontakten til et fly med 239 personer om bord fra Malaysia Airlines, der var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

- Vietnamesiske redningsfly så to oliepøle og en røgsøjle i området omkring 250 kilometer vest for øen Tho Chu, men vi kan ikke bekræfte, at det kommer fra Malaysia-flyet, siger Pham Quy Tieu, vietnamesisk vicetransportminister, til Reuters.

- Vi har sendt to civile skibe og nogle militærskibe til området for at afklare sagen, i hver båd er der 20 personer. Oliepølene er omkring 15 kilometer lange. Bådene vil være fremme om tre til fire timer, tilføjer han.

Oliepølene blev spottet klokken 11.30 dansk tid.

Mens skibe er sendt til området, oplyses det, at flyene, der deltog i eftersøgningen, er sendt tilbage til baserne, da det nu er for mørkt til at fortsætte eftersøgningen fra luften.

Flyselskabet har tidligere oplyst, at 14 forskellige nationaliteter var om bord på flyet: 153 personer fra Kina, 38 fra Malaysia og 12 fra Indonesien.

De øvrige kommer, ifølge selskabet, fra Australien, Frankrig, USA, New Zealand, Ukraine, Canada, Rusland, Italien, Taiwan, Holland og Østrig. Der er ingen danskere om bord.

Lørdag eftermiddag oplyser det italienske udenrigsministerium dog, at der ikke er italienere om bord, og samme melding kommer fra det østrigske udenrigsministerium.

I begge tilfælde er personerne, der ifølge flyselskabet skulle have været om bord på det forsvundne fly, i sikkerhed i deres respektive hjemlande. Deres pas var blevet stjålet i Thailand, lyder det.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip