Vigtig dansk Eurovision-prøve: Sådan gik det

Mandag aften gik de fire drenge i Anti Social Media på scenen ved Eurovision i Wien for at klare halvdelen af den mission, de er på ved det europæiske grand prix, der afholdes i Østrig i denne uge.

For mens tv-seerne i Europa først kan finde deres favoritsang ved semifinalen tirsdag aften, blev der mandag aften afholdt juryprøve, og den er mindst lige så vigtig for Danmark - hvis ikke vigtigere.

Ved Danmarks semifinale er hverken Sverige, Norge eller Island - der ellers traditionelt set giver Danmark høje point - med, og det betyder, at de ikke må stemme på det danske bidrag.

Derfor har Danmark ekstra meget brug for at vinde juryernes hjerter i kampen om en af de 10 eftertragtede finalepladser, som 16 lande kæmper om.

De fire drenge i bandet gik på scenen med sangen "The Way You Are", som Remee og Lars "Chief 1" Pedersen står bag, og som de vandt det danske melodi grand prix med i Aalborg i februar.

Sangen, der har en 60'er-agtig lyd, har ikke væltet hverken fans eller bookmakere bagover, men med forsanger Philip Ørting Russell Thornhill i spidsen gav bandet den alt, hvad de kunne og høstede da også et fint bifald fra publikum i salen.

- Det var vildere end nogensinde. Der var så mange danskere og folks reaktion var voldsom efter, vi havde spillet. Det var så fedt, siger bandet efter showet.

Landenes fagjuryer består af en håndfuld professionelle mennesker fra musikindustrien, og deres point tæller 50 procent, når det besluttes, hvem der går videre til lørdagens store finale.

Semifinalen sendes tirsdag aften klokken 21.00 på DR 1.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip