Vikaren fra helvede sender Vilhelmsen ud af Folketinget

SF's Karsten Hønge får flere personlige stemmer end Annette Vilhelmsen og sender dermed den tidligere SF-formand og minister ud af Folketinget.

Karsten Hønge fik således 2647 personlige stemmer, mens Vilhelmsen fik 2510.

På Fyn gav folketingsvalget en lussing til SF, der mister det ene af sine to mandater. Storkredsen gav i 2011 partiet to mandater, der gik til Anne Baastrup og den senere partiformand Annette Vilhelmsen.

Vilhelmsen, der gik af som formand i 2014, var igen på valg ligesom Karsten Hønge, kendt som "vikaren fra helvede", der spillede en væsentlig rolle i partiets exit fra regeringen.

SF måtte allerede på valgaftenen konstatere, at der ikke blev til mandater til retsordfører Karina Lorentzen i Sydjyllands Storkreds og veteranen Steen Gade i Vestjyllands Storkreds.

Partiet er blevet voldsomt decimeret ved dette valg, og det har også præget valget på Fyn, hvor partiet har mistet 6,1 procentpoint af stemmerne.

Fra Liberal Alliance står Merete Riisager til at få partiets ene fynske mandat, mens Alternativet får Roger Mathiessen ind.

De Radikale mistede deres kredsmandat i Fyns Storkreds og må dermed vinke farvel til gruppeformand Camilla Hersom, der før sit valg i 2011 var formand for Forbrugerrådet.

De tre fynske Venstre-mandater går til Erling Bonnesen, Lars Chr. Lilleholt og Jane Heitmann. Alle tre var medlemmer af Folketinget før valget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip