Vikarer skal lære at få den rigtige løn

Kontorpersonale hos vikarbureauerne skal på skolebænken, så vikarerne kan få den rigtige løn.

Det mener Vikarbureauernes Brancheforening, der opretter en uddannelse, hvor personale i vikarbureauerne kan blive gjort opmærksomme på, hvordan vikarerne får den korrekte løn- og ansættelsesvilkår.

Uddannelsen kommer fordi, der er et stort behov for opkvalificering på området om ansættelsesvilkår, mener formanden for Vikarbureauernes Brancheforening, Flemming Brüggemann.

- Med ny lovgivning og mange forskellige overenskomster, er det nødvendigt at opdatere viden, så det blive nemmere for både vikarbureauer og de firmaer, der benytter vikarer, at overskue branchen virvar af ny lovgivning og overenskomster, siger han i en pressemeddelelse.

Vikarbureauernes Brancheforening, der repræsenterer vikarbureauerne, mener, at der er behov for at højne vidensniveauet blandt deres medlemmers personale for at sikre, at vikarerne får nok i løn.

- Det har til tider også været diskuteret, om vikarerne altid har fået, hvad de skulle. Med vores uddannelse gør vi nu selv noget aktivt som branche for at sikre, at vidensniveauet hos medarbejderne er på plads, siger Flemming Brüggemann.

Uddannelsen er udviklet i et tæt samarbejde med Dansk Erhverv og det kontorpersonale, der sætter sig på skolebænken vil få fyldt skemaet fyldt op med fag som vikarjura, rekruttering og snitflader til dagpengesystemet.

Herefter skal de studerende til eksamen. Består de, vil de få titlen "certificerede vikarkonsulenter".

Vikarbranchen har de seneste år oplevet en vækst. Antallet af vikarer er siden 2009 steget med 37 procent. Til sammenligning er beskæftigelsen i hele Danmark faldet med 2,3 procent.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip