Viktor Axelsen baner vej for rent dansk VM-kvartfinale

Danmark er tæt på at opnå den første medalje ved VM i badminton, der bliver spillet i Ballerup.

Det står klart, efter at 20-årige Viktor Axelsen torsdag spillede sig blandt de bedste otte i herresingle med en flot sejr i 1/8-finalen.

Den 14.-seedede dansker besejrede sidste års VM-bronzevinder Tien Minh Nguyen med cifrene 21-16, 21-17.

Viktor Axelsen havde god tålmodighed i sit spil mod den 11 år ældre vietnameser, og danskeren fik publikum i cykelarenaen til at istemme taktfaste klapsalver.

En del flere tilskuere havde fundet vej til Ballerup Super Arena end i de foregående dage, og de blev belønnet af Viktor Axelsen, der er med ved senior-VM for anden gang.

Danskeren virkede i kontrol i hele første sæt, og på den anden sætbold straffede han et for kort og fladt løft af den useedede vietnameser.

Kampen fortsatte i samme rille i andet sæt, og Axelsen vandt kampen på sin fjerde matchbold, da han udspillede Tien Minh Nguyen med baghånden.

Viktor Axelsen skal i sin kvartfinale møde vinderen af 1/8-finalen mellem Jan Ø. Jørgensen og Tien Chen Chou fra Taiwan, en kamp hvor den tredjeseedede dansker er klar favorit.

Jan Ø. Jørgensen fører 5-0 i indbyrdes opgør mod sin modstander, og alene sidste år vandt danskeren fire gange over Tien Chen Chou.

Ved VM bliver der i modsætning til ved OL ikke spillet en bronzekamp, så hvis Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen skal mødes i kvartfinalen, kommer en af dem til at vinde mindst bronze.

/ritzau/

 

Dagens Gossip