Viktor Axelsen efter DM-triumf: Helt vildt fedt

Med en sejr på 21-16, 21-23, 21-17 over Hans-Kristian Vittinghus i finalen sikrede Viktor Axelsen sig søndag sin første DM-titel.

- Det er selvfølgelig helt vildt fedt. Det var en god kamp, hvilket gør det endnu federe at hive sejren hjem til sidst. Jeg er glad for min første titel, siger Viktor Axelsen.

Kampen bølgede frem og tilbage, og Vittinghus var i en god vinderposition foran 12-8 i tredje sæt. 20-årige Axelsen lod dog til at have de bedste nerver i afgørelsen.

- Jeg turde tage nogle vigtige ryk til sidst i kampen, samtidig med at HK (Hans-Kristian Vittinghus, red) lavede et par fejl, som faldt ud til min fordel. Det, tror jeg, gjorde forskellen.

Danmarks bedste herresingle, Jan Ø. Jørgensen, havde meldt afbud til turneringen i Grindsted, hvorfor finalen blev et anliggende mellem landets nummer to og tre. Men Axelsen ser sig ikke som ovenpå i det forhold, blot fordi han sejrede søndag.

- Sådan ser jeg det ikke. Vi ligger og presser hinanden godt, og nu tabte jeg til ham sidst i London. Jeg tænker ikke så meget i en dansk rangliste, men mere på de opgaver, der ligger ude i verden, som jeg skal ud og gøre mit bedste i.

- Jeg skal ligge i top 24 for at kvalificere mig til VM på hjemmebane. Det er noget af det, jeg tænker på, siger Viktor Axelsen.

Han ligger aktuelt nummer 25 i verden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip