Viktor Axelsen om VM-medalje: En drøm går i opfyldelse

Viktor Axelsen havde en stor vabel under sin ene fod, men det store smil var alligevel fremme, da han fortalte om sin succesrige kvartfinale fredag aften ved VM i badminton i Ballerup.

Den 20-årige herresinglespiller, der ligger nummer 16 på verdensranglisten, vandt sikkert med 21-14, 21-14 over Chou Tien Chen fra Taiwan, der ligger en enkelt plads under danskeren på samme liste.

- Jeg er meget glad for pladsen i semifinalen og selvfølgelig medaljen, siger Viktor Axelsen, der er sikker på mindst bronze ved VM.

- Denne medalje er det største resultat i min karriere indtil videre. Det er en drøm, der går i opfyldelse at vinde en medalje ved et VM.

- Vi træner så hårdt for at vinde de her medaljer, så det er stort at indfri det mål, siger han.

Ungdomsverdensmesteren fra 2010 var bedst til at håndtere nerverne i kampen mellem to unge spillere, som stod på tærsklen til karrierens største resultat.

- Jeg følte mig meget under pres i dag, men jeg er glad for den måde, jeg klarede det på. Det var ikke smukt hele vejen, men det var nok til at vinde.

- Det var en lidt tricky kamp. Jeg var lidt nervøs, og det tror jeg også, at han var. Jeg mener, at jeg håndterede det bedre end ham, siger Viktor Axelsen, som er den yngste danske VM-medaljevinder i herresingle nogensinde.

Lørdag i semifinalen møder han VM-favoritten Lee Chong Wei fra Malaysia, som har vundet stort over Viktor Axelsen i alle deres fem indbyrdes opgør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip