Viktor Axelsen sikkert fra land ved VM

Badmintonspilleren Viktor Axelsen byggede videre på den indtil videre flotte danskerdag ved VM i badminton, da han mandag aften vandt sin første runde-kamp med sætcifrene 21-14, 21-15 over svenske Henri Hurskainen.

Danskeren var i kontrol stort set hele kampen, hvor særligt hans hårde smash gav svenskeren problemer. Netop angrebet var Axelsen godt tilfreds med.

- Min angreb sidder til tider lige i skabet, og jeg gjorde det hårdt for ham. Jeg synes alligevel, Henri spiller en fin kamp, og han får sat en god defensiv op. Så det var en god kamp at starte med, fordi jeg bliver en smule presset, siger Axelsen.

Selvom sejren på papiret så stensikker ud, så føler den unge dansker alligevel, at spillet til tider var anspændt.

- Der er perioder, hvor jeg ikke spiller specielt godt, og hvor jeg bliver frustreret og kramper lidt op i kroppen, selvom jeg prøver at holde koncentrationen. Det skal jeg arbejde på, når der er hviledag i morgen, siger han.

Men danskeren var alligevel meget tilfreds med sejren, og han var særligt begejstret over den store opbakning, som tilskuerne i Ballerup Super Arena gav ham.

- Jeg er meget stolt og glad for, at så mange mennesker blev i hallen for at heppe på mig. Det var en fantastisk opbakning, siger Viktor Axelsen.

Med sejren indløser den 14.-seedede dansker billet til anden runde, hvor hollandske Erik Meijs venter.

Senere mandag aften skal flere danskere i aktion - blandt andet herredoublen med Mads Conrad og Mads Pieler Kolding.

/ritzau/

 

Dagens Gossip