Viktor Axelsen udraderer verdens nummer 116 ved VM

Verdensranglistens nummer 16 viste sig som ventet at være alt for stærk for samme ranglistes nummer 116, da Viktor Axelsen onsdag var i aktion i anden runde ved VM i badminton.

Den 20-årige dansker kørte den undertippede hollænder Erik Meijs rundt i Ballerup Super Arena, og Viktor Axelsen endte med at vinde med de overbevisende cifre 21-9, 21-10.

Erik Meijs var ikke uden evner, men han blev gang på gang straffet for de mange fejl, som han trods alt blev presset til at begå mod den høje dansker.

Symbolsk sluttede første sæt med, at Viktor Axelsen straffede sin modstander efter et for kort løft, så danskeren kunne hamre bolden stejlt i gulvet.

Andet sæt fortsatte i samme forudsigelige spor, og til sidst vandt danskeren, da hollænderen skød bolden ud af banen.

Viktor Axelsen er med ved sit andet senior-VM, og det er første gang, at den tidligere ungdomsverdensmester når frem til 1/8-finalen.

Sidste år røg han ud i anden runde ved VM i Guangzhou.

I 1/8-finalen skal Viktor Axelsen møde enten spanieren Pablo Abian eller VM-bronzevinderen Tien Minh Nguyen fra Vietnam.

De spiller deres indbyrdes kamp senere onsdag aften.

Danmark har tre spillere med i 1/8-finalerne i herresingle. Tidligere onsdag kom både Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus videre fra anden runde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip