Viktor Axelsen: Vil være stort med en VM-kvartfinale

Når VM i badminton mandag tager sin begyndelse i Ballerup, er det med hele tre seedede danske herresingler på programmet.

Jan Ø. Jørgensen (seedet 3), Hans Kristian Vittinghus (10) og Viktor Axelsen (14) skal alle i aktion mandag og tirsdag, og forventningerne til turneringen er store hos dem alle.

Stortalentet Viktor Axelsen håber, at han kan holde sin seedning og som minimum nå tredje runde, men den unge dansker tør også drømme om et lidt større scenarie.

Et afbud fra indonesiske Simon Santoso betyder nemlig, at der er chance for en ren dansk kvartfinale mellem Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen, hvis alt flasker sig.

- Ender vi med at stå med to danskere mod hinanden i en kvartfinale, så vil det betyde en sikker dansk medalje, og det vil være rigtig godt for dansk badminton. Jeg vil alligevel tage en kamp ad gangen, selvom det kan lyde lidt kedeligt, siger Viktor Axelsen.

Den unge dansker kan næsten ikke vente med at komme i gang.

- Det er en kæmpe oplevelse for mig. Et VM på hjemmebane er jo unikt, så jeg håber, at jeg både kommer til at nyde det rigtig meget, men også får lov til at vise en masse godt spil, siger en forventningsfuld Axelsen.

Viktor Axelsen spiller åbningskamp mandag aften mod Henri Hurskainen fra Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip