Viktor Bromer stopper dansk medaljetørke med guld

Den 21-årige danske svømmer Viktor Bromer kunne torsdag aften smykke sig med en guldmedalje i sin debut ved et EM.

Dermed sørgede han for den første danske langbanemedalje hos herrerne, siden Jakob Andkjær vandt bronze i 50 meter butterfly i 2006.

I finalen i Berlin i 200 meter butterfly var han hurtigste mand og svømmede i tiden 1.55,29 minutter. Han var 33 hundrededele af et sekund hurtigere end Bence Biczo fra Ungarn, der tog sølv.

- Det er lidt mærkeligt. Nu har jeg set Jeanette Ottesen, Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen gøre det så mange gange og set op til dem og håbet, at jeg kunne blive lige så god som dem. Og nu føler jeg, at jeg er på vej for alvor, siger Bromer.

Danskeren lagde godt ud og førte efter de første 50 meter, og han førte knebent halvvejs. På de sidste meter øgede han føringen, så der aldrig rigtig var tvivl om sejren.

- Jeg prøvede ikke at kigge så meget på de andre baner og køre mit eget løb, for jeg så i indledende heat, at jeg er den, der lukker bedst.

Bromer har haft et kometagtigt første EM, og han var klart hurtigste mand i både indledende heat og semifinale. Alligevel har han hele tiden været forsigtig med at love medalje.

- Jeg hopper jo i vandet for at vinde, men fordi det er mit første internationale langbanestævne, var min træner og jeg enige om, at det var vigtigt at holde stressniveauet nede og have det sjovt, siger Aalborg-svømmeren.

Han satte personlig rekord i finalen, men tillader sig alligevel at være lidt utilfreds med tiden.

- Jeg var jo påvirket af rigtigt meget andet end min form, fordi det er første gang for mig.

- Uden stress, forventninger og forhåbninger fra andre tror jeg, at jeg kunne have svømmet endnu hurtigere, siger Bromer og giver altså håb om endnu bedre tider i vandet fremover.

Næste opgave ved EM bliver 100 meter butterfly, hvor sprinterne får mere at skulle have sagt.

- Det er jo kun halvdelen af, hvad jeg plejer at svømme. Men jeg ser frem til det, for jeg er i god form, og jeg ved, at jeg kan svømme hurtigt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip